Energie besparen met MULTIFILM

MULTIFILM is qua prestaties veruit de beste binnenzonwering, zowel wat lichtwering, energiebesparing als duurzaamheid betreft. In de zomer wordt de warmte tegengehouden waardoor dus ook de vraag naar koeling afneemt. In de winter zorgt het isolerende effect van het materiaal voor minder warmteverlies. MULTIFILM draagt het hele jaar bij aan het creëren van een ideaal binnenklimaat van uw gebouw.

Effectieve kostenbesparing

MULTIFILM systemen verbeteren de totale energieoverdracht (g-waarde) alsook de U- waarde van ramen opmerkelijk. Afhankelijk van het type folie en glas kan er een G-waarde van 0,12 worden bereikt kan de U-waarde worden verhoogd tot 0,7. De verhoging van deze waarden zorgt voor een effectieve besparing van koel- en verwarmingsenergie.

MULTIFILM is de enige binnenzonwering op de markt met een gelijkwaardigheidsattest conform aan buitenzonwering.

BEN-normering

Vergunningaanvragen voor alle nieuwbouwwoningen en utiliteitsbouw moeten vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor Bijna energieneutraal bouwen (BEN). Deze eisen spruiten voort uit het “Nationaal Energie- en Klimaatplan” en de “Europese Richtlijn Energieprestatie Gebouwen” (EPBD).

Drie indicatoren worden gebruikt om de energie-efficiëntie te bepalen:

  • Maximale energievraag per jaar, gemeten in kWh / m²
  • Maximaal jaarlijks fossiel energieverbruik kWh / m²
  • Minimumpercentage hernieuwbare energie

De totale energie-efficiëntie van het gebouw wordt bepaald volgens de NTA 8800-methode. De energievoorziening van de zon via glasramen en rolluiken speelt hierbij een belangrijke rol. Met een goede zonwering is deze energie beheersbaar en kan dus het energieverbruik worden beperkt!

MULTIFILM zorgt voor een minimale toe- en uittreding van warmte en levert een grote bijdrage aan het behalen van de BEN-normering.

Besparing koellasten in de zomer

De reflecterende folie van MULTIFILM zorgt ervoor dat tot 88% van de zonne-energie wordt buitengesloten. In vergelijking met onbeschermde ramen kan dit soort warmteafvoer de warmte in de kamer aanzienlijk verminderen en tot 30% van de koelbelasting (airconditioning) besparen.

Besparing warmtelasten in de winter

Door de zijgeleidingen en het soort folie hebben MULTIFILM rolgordijnen ook een warmte-isolerende werking. De luchtdichte folie en zijgeleiders vormen een statische luchtlaag tussen het gordijn en het glas. Deze laag vermindert warmteverlies naar buiten en zorgt ervoor dat de U-waarde tot wel 33% wordt verhoogd.