88% warmtewering dankzij onze unieke MULTIFILM zonwering

Warmte wordt geproduceerd door zonnestraling. Deze straling op zich is geen warmte, dus verhoogde temperatuur is er ook nog niet. Enkel als zonlicht geprojecteerd wordt op een object wordt ze getransformeerd in warmte. Indien wij warmte voelen is dit omdat zonlicht geprojecteerd wordt op onze huid als object. Onze huid neemt met andere woorden de zonnestraling op en zet deze om in warmte.

MULTIFILM echter reflecteert deze hoogenergetische straling onmiddellijk waardoor zonlicht geen kans krijgt om zichzelf te projecteren. De unieke aluminium coating zorgt ervoor dat de reflectie van de zonnestraling plaatsvindt voordat het in warmte wordt omgezet en deze dus ook de ruimte niet kan binnensluipen.

De enige warmte die nog wordt gegenereerd, is de straling die door het glas zelf wordt geabsorbeerd. Afhankelijk van het type glas kan MULTIFILM op deze manier tot 88% van de zonne-energie blokkeren. Het reliëf in de coating zorgt er bovendien voor dat het felle licht diffuus verspreid wordt over de ruimte waardoor de vervelende schittering op beeldschermen wordt voorkomen.

Kortom, geniet van het beste daglicht en tevens van het mooie zicht naar buiten. Een prettige werkomgeving is gegarandeerd!

We laten graag zien hoe het werkt

Formeel gelijkwaardig aan externe zonwering

In Nederland is MULTIFILM de enige binnenzonwering op de markt met een gecontroleerde en goedgekeurde gelijkwaardigheidsverklaring. Dit betekent dat MULTIFILM een directe bijdrage heeft geleverd aan het behalen van betere energienormen en als elektrische buitenzonwering in de EPC-berekeningen mag worden meegenomen.

De database van Bureau CRG publiceert een gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring van producten of systemen die in de bouw- of installatiebranche worden gebruikt. Deze zijn allemaal geregistreerd in de officiële database die oorspronkelijk door de overheid is opgezet.

Nadat een onafhankelijke commissie het MULTIFILM-systeem had geïnspecteerd, maakten ze officieel bekend dat het product als gelijkwaardig aan buitenzonwering kan worden beschouwd en om het energielabel te verkrijgen, kan MULTIFILM-zonwering dus ook mee worden opgenomen worden in de berekeningen.

MULTIFILM systeem met ingebouwde schoonmaakborstel voor optimaal behouden van reflectiewaarde