MULTIFILM voor zorg en welzijn

Zonwering in het ziekenhuis of een andere zorginstelling is een absolute vereiste voor het welzijn van zowel de patiënten en het personeel.  MULTIFILM gordijnen houden zowel de warmte als het licht buiten, wat toch enigszins mee zorgt voor een aangenamer binnenklimaat. Geen last meer van overbelichte ruimtes en hoge temperaturen terwijl de transparantie voor de patiënten toch nog een optimaal buitenzicht bezorgt.

MULTIFILM als oplossing bij oogaandoeningen

De laatste jaren is er een toenemende vraag naar MULTIFILM als medisch hulpmiddel om mensen met oogziekten te helpen. Deze mensen ervaren een snijdend gevoel bij ongeremd daglicht.  MULTIFILM-gordijnen blokkeren door de folies het zonlicht en haar prismastructuur zorgt voor het egaal verspreiden van het scherpe daglicht in de ruimte waardoor het voor deze mensen toch aangenaam vertoeven is.

Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke situatie van de klant. Of het nu gaat over een woon- of werkplek, door de installatie van MULTIFILM gordijnen wordt een rustklimaat geschapen voor de ogen.

Hoe werkt het?

Door ons uniek gepatenteerd reliëfproces wordt in de folie een prismastructuur aangebracht zonder enige aantasting van het materiaal. Onder normale omstandigheden komt licht zonder obstakels de kamer binnen en kan dit problemen opleveren voor klanten door haar helderheid en scherpte (schittering). Door het plaatsen van het MULTIFILM-systeem bereikt het licht eerst de prismastructuur in de folie, waarbij het licht wordt gebroken en zo verspreid in de ruimte wordt verdeeld. Hierdoor wordt de scherpte en helderheid geëlimineerd. De mate waarin dit gebeurt, is afhankelijk van de gekozen lichtdoorlatendheid.

Ondertussen zijn er in Nederland al meer dan 3000 woningen en werkplekken voorzien van de helderheidswering!

Bekijk overige toepassingen