MULTIFILM voor het onderwijs

Zonwerende schermen voor de ramen zijn een absolute must. Niet alleen voor leerlingen maar ook voor de leerkrachten zelf. Bij een zonnig weer buiten is het voor de studenten sowieso al een immense opdracht zich in de klas op hun studie te concentreren. Zonlicht schijnt in de ogen en vaak zijn zelfs de gegevens op het school- of digibord niet of moeilijk leesbaar. Daarnaast zorgt zonlicht er ook voor dat de temperatuur in de klas snel stijgt naar onaangename temperaturen. Er zit een groep kinderen in de klas en het wordt al snel tropisch. Dit komt niet alleen de gezondheid zeker niet ten goede maar bevordert ook geenszins de concentratie.

MULTIFILM zorgt voor een frisse School

MULTIFILM draagt bij tot een gezonde en frisse schoolomgeving door middel van een systeem dat tot 88% van de warmte vasthoudt, de nodige helderheid en lichtbescherming biedt maar daarnaast het doorzicht naar buiten behoudt. Daglicht komt gewoon binnen en de ramen kunnen door het unieke MULTIFILM systeem gewoon bediend worden om aldus het klaslokaal regelmatig te ventileren.

Nooit meer last van een te warm Leslokaal en altijd goed zicht op het Digibord!

Onderwijs met MULTIFILM in Nederland

Altijd goed zicht op het Digibord

Lichtwering is door de recente innovaties in het onderwijs (digiborden, beeldschermen…) een essentieel onderdeel geworden van een goed les- en leerklimaat. Bij het ontbreken van efficiënte zonwering moeten zowel de leerling als de leerkrachten extra inspanningen leveren om zich te concentreren en de leerstof van de beeldschermen te kunnen lezen.

Enerzijds door de overmaat aan zonlicht, anderzijds door de reflecties op deze beeldschermen om dan nog niet te spreken van de warmte/hitte-ontwikkeling in het klaslokaal die niet bevorderlijk is voor de gezonde leeromgeving. Ook gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, oogproblematiek en oververmoeidheid zijn hiermee gerelateerd.

MULTIFILM als oplossing voor het licht

Met het MULTIFILM-systeem kunnen lichtproblemen worden opgelost met behoud van een uitstekend zicht naar buiten en vooral wordt 88% van de warmte geweerd. Dit is het resultaat van ons gepatenteerde stempelproces, waarbij gebruik wordt gemaakt van een prismastructuur aan te brengen in onze folie. Onder normale omstandigheden is het invallende licht helder en scherp wat zorgt voor beeldschermreflecties; de ​​prismastructuur in de foliegordijnen zorgt er evenwel voor dat het licht eerst wordt gefilterd voordat het de kamer binnen schijnt en zodoende ook voor een zekere mindere belasting van de ogen. Hierdoor levert MULTIFILM een enorme bijdrage aan de creatie van de zo gewenste ideale leeromgeving voor zowel leerkracht als leerling.

De levensduur van MULTIFILM

Door de hoge gebruiksintensiteit in een schoolomgeving is ook de levensduur een zeer belangrijk aspect. In de afgelopen decennia is de kwaliteit van MULTIFILM bewezen in meer dan 1.500 Nederlandse scholen waar deze gordijnen geplaatst werden. Dit systeem wordt op sommige scholen reeds meer dan 20 jaar met volle tevredenheid gebruikt!

De sterke punten voor de lange levensduur van MULTIFILM zijn het gevolg van volgende kwalitatieve onderdelen:

  • Volledig gesloten aluminium cassettes
  • Geïntegreerde reinigingsborstels voor het folie
  • Aluminium zijgeleiding
  • Zeer sterk drie-laags polyester folie
  • Uit ervaring gebleken ‘hufter-proof’!
  • Uitsluitend keuze voor premium bedieningsmechanismen

Bekijk overige toepassingen